Valg af brudekjole

Din brudekjole er noget af det vigtigste ved brylluppet, den skal være helt perfekt. Hvad du end drømmer om for en kjole, så er det muligt, for der er ingen begrænsninger måske lige bortset fra økonomien.
Brudekjoler fås i mange forskellige varianter. Uanset hvilken figur du har, så vil der altid været noget, som du skal fremhæve og sætte fokus på frem for andet, når du står og skal vælge din brudekjole.
Vi ved godt, at moden kvinde med lidt former, ikke kan klemme sig ned i den smalle størrelse 34, men heldigvis findes alle brudekjolerne jo i alle størrelser. Derfor er det vigtigt, at prøve et udvalg af brudekjoler.
Lad vær med at købe din brudekjole hos en online forhandler. Selvom du tilbydes skræddersyede brudekjoler til lave priser. Kom ud og prøv kjolerne, se hvad der passer dig, og mærk kvaliteten. Der er en årsag til at online forhandlerne sælger ekstra billigt, kvaliteten er ofte derefter.

Stof og materieler

Umiddelbart tror de fleste, at det at vælge brudekjole kun handler om at finde en der passer i faconen. Men det at vælge stof og materialer kan faktisk være lidt af en jungle. Nedenunder kan du se en kort beskrivelse af nogle typiske materialer og stoffer, der bruges til fremstilling af brudekjoler.

Brokade: Jacquardvævet stof med mønster ofte i flere forskellige farver.   Jacquard: Stoffet væves i alle mulige mønstre i en Jacquardvæv og kan have både en blank eller mat overflade. Opkaldt efter franskmanden J. M. Jacquard som har opfundet vævemetoden.

Silke: Silke er et dyrt naturmateriale, som udvindes af sommerfuglelarver. Det blanke silkestof er kendt for at have en strålende glans og et meget flot og naturligt fald. Der findes flere varianter af silke. Thaisilke er f.eks. meget groft i vævningen og har som kendetegn nogle meget grove tværgående tråde.

Chiffon: Meget fintrådet gennemsigtigt stof af natursilke eller syntetisk fiber.

Crepe: Stoffet har en kruset overflade, som kan være enten fin- eller grovkornet.

Tyl: Meget let og tyndt maskinvævet stof. Tyl findes i flere kvaliteter, fx er den tyl, men benytter til blandt andet ris poser billigere og grovere end den tyl, der benyttes til brudeslør.


Brudekjolens facon og former

Her følger en lille guide til, hvad der typisk vil klæde dig bedst ud fra din figur. Karakteristika: Du har hverken talje eller hofte   Fokuser på at finde en enkelt brudekjole, der følger din figur. En meget løsthængende brudekjole vil få dig til at se større ud, end du egentlig er. Højt opsat hår og høje hæle giver en illusion af slankhed. Undgå overdrevet mønster og meget overpyntede kjoler samt underdele med meget fylde.

Karakteristika: Du går lige op og ned
Sæt fokus på skuldre, barm og hals ved hjælp af taljerede overdele. Vælg gerne en brudekjole der rynker i taljen, fylder omkring hofterne eller har et bælte i taljen da det alt sammen skaber en illusion om en smallere talje. Empiresnit er godt til dig med denne kropsbygning. En V-formet halsudskæring og en dyb udringning i ryggen får dig til at se rundere og mere kurvet ud. Undgå stramme kjoler der ikke giver dig noget figur.

Karakteristika: Du har en stor barm, smal talje og brede hofter
Sæt fokus på din smalle talje. Du kan bære en kropsnær brudekjole med et bånd eller et bælte, der understreger din flotte smalle talje. En V-formet halsudskæring vil være meget flot til din kropsbygning. Undgå løstsiddende brudekjoler da det kan få dig til at se tyk ud, hvis din talje ikke er fremtrædende.

Karakteristika: Du har en lille overkrop, smal talje, brede hofter, stor bagdel og fyldige lår
Læg fokus på din slanke overkrop. Corsager uden ærmer og stropper er gode for dig, da de leder blikket opad. Bær et smukt halssmykke, det fanger opmærksomheden og er med til at lede opmærksomheden opad. Underdelen på brudekjolen kan med stor fordel være helt glat og enkel. Hvis du ikke er alt for stor nedad til, så kan en brudekjole med empiresnit være helt ideelt til dig. Hvis du har lidt vel rigeligt på mave og bagdel, så kan du nemt komme til at se gravid ud med empiresnit. Hvis det er tilfældet, så kan du vælge et stift skørt med en anelse A-facon, det vil få dig til at synes mindre.  Undgå underdele med bredde, brus og alt for meget lir, da det vil rette fokus mod din underkrop i stedet for din overkrop. Gå udenom kjoler med sømme eller bælter i taljen det vil få din mave til at synes større.

Karakteristika: Du har en stor barm, brede skuldre, topmave, smalle hofter og lille bagdel
Fokuser på dine hofter og din lille bagdel. Du skal finde en kjole, der får din krop til at se mere harmonisk ud. Vælg en brudekjole, der sidder til for oven (dog ikke alt for stramt) med en underdel i A-facon. En kjole med halterneck er rigtig god til at holde din store barm på plads. Undgå toppe med alt for meget pynt, flæser og broderier. Gå udenom kjoler med sømme eller bælter i taljen det vil få din mave til at synes større.